violassims

Senaste inläggen

Av violassims - 9 december 2014 19:30

Eftersom jag har hunnit spela Sims 4 ett tag nu så tänkte jag dela med mig av vad jag tycker om spelet. Har sett att ganska många simsbloggare vart negativa kring spelet, vilket är trist självklart men alla tycker ju olika. Är det något jag missat att ta med som ni undrar över så fråga gärna i en kommentar!


Skapa en sim (CAS)

Jag tycker det är en rolig och underhållande grej att vi nu kan klicka och dra i simmarna, vilket även gör det lättare att skapa unika simmar. Det görs redan nu superfint CC, som jag inte har klarat att hålla mig undan såklart, vilket gör spelet lite roligare.

Gångstilarna är också en rolig grej som man kan göra simmen mer personlig. Jag tycker även om sättet man väljer egenskaper och livsönskan nu.

Det enda negativa jag har att säga om Skapa en sim är att det är ett litet utbud av kläder, accessoarer, hår etc och även väldigt begränsade stilar/varianter av sakerna.

Heather, som ni kommer få se mer av snart.


Byggläge

Jag har inte hunnit utforska byggläget så mycket ännu, då jag endast har byggt ett hus med hjälp av de färdiga rummen, men jag har hört mycket bra om det så jag längtar tills jag har tiden att sätta mig ner och testa på byggandet.

Jag äääälskar att köpläge och byggläge är ihopslaget så man slipper alla de onödiga knapparna! Sedan tycker jag att sökfunktionen är väldigt bra, trots att jag inte vant mig vid att använda den än.

Verktyget som gör det möjligt att flytta rum och ändra storlek på rummen tycker jag är helt underbar! Även att man kan flytta hela huset.

Även här är det negativa att det är väldigt begränsat med stilar/varianter av möbler, tapeter, golv etc då de valt att ta bort Skapa en stil-verktyget.

Mitt ack så fina hus, aka skoboxen.


Spelläge

Spelläget är ganska begränsat, om man ska spela så som EA vill att man ska spela. Det är väldigt mycket fokus på arbetskraven, skolkraven, livsönskningskraven och sedan finns det även whims, önskningar, och pluppar upp som simmarna vill göra.

Nu kanske det finns en mod som tar bort detta, men annars är det ganska svårt att kunna spela så som man gjorde i Sims 3.

Jag tycker dock att det fortfarande är kul med dessa krav då man alltid har något att fokusera på och inte bara sitter och väntar på den där befodran eller den där bebisen som aldrig tycks komma.

Det bästa är ju ändå när man har en dejt eller när man har en fest och man har en massa mål att uppnå för att nå guld. Så man vet om det är en bra fest eller inte, för i Sims 3 så fick jag alltid dåliga fester och visste inte riktigt vad jag skulle göra för att det skulle bli bra.

Känslorna är även dem en rolig liten twist de gjort så spelet ska bli mer varierande och intressant då det finns en mängd olika actions som endast finns tillgängliga vid ett speciellt känsloläge.

Nu till det som folk klagar på mest, laddningarna. Jag har inga som helst problem med att det laddar 5 sekunder för att åka till ett annat grannskap. Det gör bara spelet mer lättkört och för min del blir det mindre kraschar då datorn inte måste läsa in hela världen samtidigt.

Och sista grejen som jag kommer på nu, multitaskingen. Vilket, enligt mig, är det bästa med hela spelet! Jag älskar att de kan göra upp till tre saker samtidigt och kan prata i stora grupper utan att behöva sluta prata med den ena för att prata med nästa.


Galleriet

En till kul twist som gör det enklare att få in sina kompisars, eller bara någon randoms, skapelser i ditt spel. Det kan vara allt från simmar, hus, rum eller allmäna platser.

 

Detta är alltså vad jag tycker om spelet och ni måste inte tycka likadant som jag.

ANNONS
Av violassims - 4 december 2014 12:00

Stephanie och Lance bestämmer sig för att vara gosiga mot varandra i badrummet.

   

Så jag bestämmer att de ska förlova sig (båda har önskningar om det), sedan hoppade Stephanie upp i Lances famn.

Stephanie fick en ny frisyr. (Har nu installerat endel nedladdningar, så det kommer inte bara vara hår, smink och kläder från spelet längre).

Lance jobbar inom det kriminella och då behövde han ha en fiende, vilket han skaffade genom att bland annat kasta en drink på honom.

Och fajtas.

För att varva ner lite efter bråket så bestämde Lance att han skulle spela lite Sims forever.


ANNONS
Av violassims - 3 december 2014 10:15

En graviditet! Okej, erkänner att det var andra försöket, men ändå.

Stephanie berättade för Lance om de goda nyheterna, men jag hade ganska svårt att se om han var glad eller inte i spelet.

Han fick iaf flytta in och fick sig en mindre makeover.

Som sagt så ääälskar jag multitaskingen!

Graviditeterna är så mycket mer verklighetstrogna nu, simmarna blir kissnödiga hur snabbt som helst, måste äta oftare och blir trötta snabbare.

Magen i andra trimestern.

Huset har fått sig en övervånging med barnrum, badrum samt en ateljé.

Magen i tredje trimestern. Nu kan barnet komma närsomhelst!

Stephanie har fått sig en liten trädgård på framsidan.

Av violassims - 2 december 2014 13:15

Hittade precis en sida som har superfina skapelser till nedladdning, t.ex knutarna på bilden är en modifiering, croptopsarna, jeansen, ögonskuggorna samt maxikjolen på bilden nedan. Sidan heter Dani Paradise och det är väldigt enkelt att hitta sakerna plus att ladda ner.

lucacollectionDL

Av violassims - 1 december 2014 11:30

Att vakna upp och vara extremt kissnödig måste ju vara något av det hemskaste som finns.

Stephanie tar sig en tur till parken, där männen flockas runt henne. Men hon har ögonen för en speciell kille vid namn Lance.

De klickade väldigt bra och Stephani bjöd honom även på lite Mac and cheese.

Efter att maten gick Lance hem igen, men hon kunde inte sluta tänka på honom så hon bjöd över honom senare på kvällen och det slutade i att de kysstes.

Som ledde till lite skoj i sängkammaren.

Eftersom det inte är något plingljud i Sims 4 om simmen blir gravid eller inte så får de ta ett graviditetstest. Resultatet får ni se imorgon.


Av violassims - 30 november 2014 09:45

Detta är alltså simmen som jag utforskar Sims 4 med, hon heter Stephanie Brown.

Hennes mål i livet, just nu, är att bli en så bra målare som möjligt.

Men hon älskar även att laga mat och fyller hela kylskåpet fullt på en gång.

Stephanie gjorde ett försök i att hälsa på Bob Pancake, men han verkade inte allt så förtjust i den tanken.

Dock så hälsade dem tillslut och hade riktigt skoj tillsammans.

Personligen så älskar jag hur allt ser ut i Sims 4!

Innan det bär hemåt så hamrar Stephanie loss på en sten.


Av violassims - 29 november 2014 11:15

Eftersom jag nu är tillbaka och hoppas på att jag kommer vara det ett tag till så vill jag bara göra ett litet updateinlägg.

Mitt Sims 3 krånglar som in i bomben på denna dator, så tills jag köpt en ny dator så kommer inga inlägg eller önskesimmar upp från Sims 3.

Alltså ligger allt med Sims 3 på vila för tillfället.


Vill ni ta del av mina simmar från Sims 4 så finns de, förutom de jag kommer spela utmaningar med, på mitt galleri där jag heter violassims. Vill ni adda mig på Origin som vän så får ni gärna göra det, men vill ni bara följa de simmar jag lägger upp så går ni endast genom galleriet och söker på mig där. Ge mig gärna förslag på simmar att göra samt utmaningar som ni vill se i Sims 4 eller om det är något ni har frågor om så är det bara att ställa dem :)

 

Av violassims - 28 november 2014 15:19

Tacka gudarna för Black Friday och Origins supererbjudande på The Sims 4!

De har enda till 1 december klockan 11:49 halva (!) priset på The Sims 4 och en massa andra spel, så har du inte skaffat det än och gärna vill ha det så passa på nu. Här hittar ni rean.


Jag hoppas innerligt att fyran är mer samarbetsvillig än trean, för isåfall betyder detta att jag är tillbaka :D

Tack för alla fina kommentarer medan jag har varit borta, det värmer att se. 

 


Stephanie som jag valt att utforsta spelet med. Hon finns att ladda ner i mitt galleri.

Presentation
Kontakt: viola.93@live.se
Thesims3.com: violajaeger.
Origin-ID: violassims
Youtube: Violassims

Sök i bloggen

Fråga mig

13 besvarade frågor

Följ bloggen

Follow on Bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se